Kreta dag 5: Amazing view

Amazing view vanaf de Bed & Breakvast

Na een heerlijke nacht in Mertiza hebben we ons volgestopt met eten aan het ontbijt. We hadden een lange dag voor de boeg dus we moesten goed ontbijten, dat dachten we. Na driekwartier rijden kwamen we aan in Kavousi. Daar wachtte Albert ons op bij het kerkje om door te rijden naar hun Bed & Breakfast. We moesten nog even door rijden en toen gingen we ‘off-road’. Over de stenen paadjes met veel bochten kwamen we aan in hun kleine paleis met een geweldig uitzicht over Kreta. We zaten midden op een berg en keken uit over de zee, de bergen en in de verte zagen we Agios Nikolaos. Conclusie toen we aankwamen: dit is het mooiste uitzicht dat we ooit hebben gezien.

Hoewel we genoeg gegeten hadden werden er hapjes voorgeschoteld. En deze moesten natuurlijk op gaan. We werden heelijk verwend door Albert en Nicole. Een Belgisch echtpaar dat in 2004 naar Kreta is verhuisd en een eigen Bed & Breakfast zijn begonnen genaamd ‘Tholos Bay‘. Ze hebben plek voor twee stellen die komen voor rust en het mooie weer. Echt aan te raden. Albert en Nicole zijn erg aardige en gezellig mensen en het uitzicht is echt fantastisch. Zoals ze het zelf omschrijven: Panoramisch uitzicht op de golf van Mirabello met zijn kristalheldere zeewater.

Na een gesprek over van alles en nog wat: waarom Kreta zo geweldig is en hoe ze hier zijn terecht gekomen. Ondertussen kwam ook de watermeloen op tafel, werd er nog wat water ingeschonken (het was 35 graden in de schaduw). Om drie uur kwamen Selina en Alex bij ons aanschuiven. Zij hebben een Kretenzische kruidenboerderij Votania. Ze vertelde ons dat jaren geleden de Griekse overheid had besloten om alle lege stukken op de berg vol te zetten met Olijfbomen, daar konden ze geld aan verdienen. Maar alle kruiden die daar groeiden die moesten weg. Zonde natuurlijk. Selina en haar familie besloten om met het land dat ze hadden op de berg de kruiden terug te halen en zijn opzoek gegaan naar oregano, basilicum, lavendel en nog meer kruiden die op Kreta groeiden. Met een paar plantjes zijn ze begonnen en nu hebben ze een groot gebied en verwerken ze alle kruiden zelf. Ze verkopen hun kruiden in een shop in Agios Nikolaos.

Nadat we de kruidenvlakte hadden gezien nam Albert ons nog mee in zijn jeep naar een 3000 jaar oude olijfboom. In 2004 zijn hier nog takjes afgeknipt voor de lauwerkrans voor de Olympische Spelen. Daarna gingen we nog langs plek waar je diep naar beneden kon kijken.

Alsof het nog niet genoeg was zijn we nog langs gegaan in de shop van Votania in Agios Nikolaos. Daarna snel even wat eten aan het strand van Agios Nikolaos en gingen we weer op pad voor het volgende interview met Ella. Een gezellige vrouw waar we een paar uur meegekletst hebben. Hoewel Ella een Nederlander is straalt ze de Griekse vriendelijkheid uit. Ze woont al meer dan 25 jaar op Kreta en daar woont ze met haar Griekse man en twee zoons. Haar liefde voor Kreta was duidelijk te merken. Om half 12 was het eindelijk tijd om weer eens naar huis te rijden.

Het was een mooi, geweldige en zeer gezellig dag. Hieronder de foto’s, dan kan je wel begrijpen wat ik bedoel.

Kerk in Kavousi :)

Kavousi :)

Amazing view vanaf de Bed & Breakvast

Votania Herbs

3000 jaar oude olijfboom

Uitzicht over Kavousi

Uitzicht vanaf de snelweg waar we even stopten met de Jeep

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s